Bilim İnsanları Uyardı! Neden Karnınız Açken Cinsel İlişkiye Girmemelisiniz?

Neden seksten önce her zaman yemek yemelisiniz: Araştırmaya göre, ‘ön sevişme sırasındaki okşamaların’ aç olduğunuzda daha az zevk verdiğini buldu.

Araştırmacılar, aç olduğunuzda ‘tahrik edici okşamaların’ daha az zevk verdiğini buldu.
Bilim insanları bu olağandışı etkinin ‘açlık hormonu’ olan ghrelinden kaynaklandığını söylüyorlar.

Oslo Üniversitesi’nden araştırmacılar, aç olduğunuzda ‘okşamaların’ daha az zevk verdiğini iddia ediyor.

Bu olağandışı etkinin ‘açlık hormonu’ olarak da bilinen ‘ghrelin’den kaynaklandığını söylüyorlar.

Araştırmacılar, “Grelin, iştah açıcı bir hormon olarak yerleşik rolünün ötesinde, dokunma gibi sosyal ödüllere değer verilmesinde de rol oynuyor” diye açıkladı.

Ghrelin esas olarak midedeki hücreler tarafından üretilip salınan, az miktarda da ince bağırsak, pankreas ve beyin tarafından salınan bir hormondur.

İştahı uyardığı, gıda alımını arttırdığı ve yağ depolamayı teşvik ettiği için sıklıkla ‘açlık hormonu’ olarak adlandırılır.

Ancak önceki çalışmalar hormonun diğer ödüllerle de bağlantılı olduğunu buldu.

Psychophysiology dergisinde yayınlanan çalışmalarında araştırmacılar ‘grelin’in etkisini inceledi.

Daniella Pfabigan liderliğindeki ekip, hormonun dokunma keyfi üzerinde de etkisinin olup olmadığını anlamak için yola çıktı.

Altmış katılımcıdan iki ayrı günde testler için laboratuvara gelmeleri istendi.

İlk ‘yemek’ gününde katılımcılar saat 09.00’dan itibaren aç kaldıktan sonra saat 15.00’te geldiler ve ardından katılımcılara çorba ve bir muz verildi.

Diğer günde de aynı saatlerde aç kalan katılımcı gruba yemek verilmedi.

Kan testleri, ‘yemek’ gününde ghrelin seviyelerinin yemek yedikten sonra düştüğünü, ‘oruç’ gününde ise seviyelerin yüksek kaldığını doğruladı.

Her iki günde de katılımcıların sağ kaval kemiği çeşitli hızlarda okşanırken beyinleri bir fMRI tarayıcı kullanılarak tarandı.

Katılımcılardan dokunmanın ne kadar yoğun olduğunu ve ne kadar hoş olduğunu değerlendirmeleri istendi.

Sonuçlar, ‘yemek’ yiyen katılımcıların, okşamaları daha fazla hissettiği ve tahrik edici bulduğunu ortaya çıkardı.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir